cum sa muti mobila singur

Cum sa Muti Mobila Singur?

Uneori trebuie sa te descurci singur. Posibil sa nu ai pe nimeni in jur care sa te ajute sa muti mobila in momentul respectiv si nici timp sa astepti. Sau din contra, ai apelat de prea multe ori la prieteni, rude si vecini. Intrebarea care se pune acum este: cum vei proceda? Iata cateva sfaturi care sa-ti usureze munca.

1. Studiaza problema

Analizeaza intregul context inainte de a accepta provocarea. Putine lucruri sunt mai neplacute decat sa te implici cu tot efortul operatiune complexa, iar la sfarsitul ei sa realizezi ca era mai bine in situatia initiala. Poate o schita mica sa te ajute sa vizualizezi rapid asezarea. Daca ai de mutat mobilier voluminos este indicat sa stii dimensiunile. Masoara si caile de acces si holurile sau camerele de trecere.

2. Demonteaza si goleste mobilierul

Muta separat sertarele si orice raft care se desprinde. Astfel vei manipula mai usor un o biblioteca mare sau un dulap din lemn masiv. Nu lasa obiecte depozitate in interiorul sau deasupra acestuia. Daca aveti usi cu sticla sau oglinzi, incercati sa le demontati. Pe langa faptul ca o sa aveti o mobila mai usoara, o sa fie si mai putin lata cu 2-3 centimentri, care pot fi esentiali in unele situatii.

3. Leaga canapeaua extensibila

Daca vreti sa mutati o canapea extensibila dintr-o camera in alta este indicat sa indepartati salteaua si veti obtine 2 lucruri mult mai usoare. Dupa aceea leaga cu o chinga sau o sfoara canapeaua pentru a nu se deschide in timpul miscarilor.

4. Foloseste materiale de protectie

Este indicat sa ai la dispozitie paturi speciale sau niste paturi mai vechi pe care nu le mai folosesti. Pozitioneaza-le sub mobila in momentul cand aceasta este miscata pentru a proteja parchetul. In acelasi timp ajuta la o miscare mai lina si mai usoara. Puteti utiliza metoda tragerii in loc sa impingeti. Posibil sa fie mult mai eficienta.

5. Utilizeaza suport pe roti

Daca detineti un suport destul de rezistent este indicat sa il folositi in cazul operatiunilor de mutare a mobilierului. In cazut in care aveti un ghiveci mare cu o planta intalta sau cu ramuri fragile, utilizati suportul pentru a-l repozitiona.

6. Reanalizeaza situatia

Uneori e bine sa iei o pauza de cateva minute si sa privesti de la distanta intregul tablou. O simpla rasucire, o impingere in diagonala sau o repozitionare pot schimba situatia radical si astfel se poate ajunge mai usor din punctul A in punctul B.

7. Pozitionati greutatea

Studiaza obiectul ce doresti sa-l muti si stabileste care parte este mai grea. Ridica din punctul unde ai o prindere buna. Daca vei incerca sa misti mobilierul din partea usoara risti sa se rupa sau sa se dezmembreze.

8. Foloseste picioarele

Nu, nu trebuie sa lovesti in mobilier ca sa il deplasezi. Este o metoda eficienta mai ales in cazul bibiliotecilor sau sifonierelor mari. Scoate incaltamintea, pozitioneaza-te in spatele mobilierului, indoaie genunchii si impinge. In asa fel veti avea mai multa putere si va avea efect de levier. Utilizati aceasta metoda daca bunul este pe un covor sau un material textil, altfel poti deteriora podeaua.

9. Ai grija de spate

Exista un mod corect de a ridica obiectele. Foloseste picioarele, nu spatele. Pentru a ridica mobilierul corect, indoiti usor genunchii, tineti spatele drept si impingeti in picioare. Daca stai arcuit si ridici cu spatele risti sa te accidentezi.


Daca este necesar sa mutati mobilierul in acel moment, aceste 9 sfaturi va vor fi de folos.

Post a Comment

Your email is kept private. Required fields are marked *