cum sa muti mobila corect

Cum sa Muti Mobila Corect

Ghid pentru dezasamblarea mobilierului pas cu pas

Cum poti sa strecori canapeaua cea mare pe coridoare inguste sau usi mici? Oare putem sa mutam mobilierul greu si voluminos in noua locuinta fara sa-l deterioram sau trebuie sa cumparam altul nou?

Dezasamblarea si reasamblarea este raspunsul pe care il cautati. Aceste operatiuni sunt cheia succesului pentru astfel de activitati de relocare, iar uneori singura solutie pentru a muta piese mari de mobilier ce nu pot fi transportate in niciun alt mod. De asemenea economisesti timp, energie si mai ales spatiu in camion. Astfel avand mai mult loc poti transporta si alte obiecte. Unele mutari sunt calculate la volumul total si nu la greutate, de aceea este important sa realizezi mai putine drumuri pentru a avea cost mai mic.

Intrebarile si temerile cele mai frecvente sunt legate de reusita dezasamblarii si mai ales a reasamblarii la destinatia finala.

Dezasamblare si reasamblare

Exceptand multitudinea de riscuri intalnite la o mutare, foarte multi oameni decid sa realizeze prin forte proprii aceste operatiuni. Munca depusa este obositoare si poate duce la lovirea, deteriorarea sau chiar distrugerea mobilierului sau mai rau poate cauza dureri de spate celor care iau parte la acest proces. Totusi daca sunteti hotarat sa faceti voi insiva toata operatiunea trebuie macar sa va documentati cat de cat.

1.       Incepe prin a citi insctuctiunile pentru demontare. Rasfoieste cartea sau pliantul respectiv pentru a sti ce trebuie sa faci si mai ales cum. Daca nu il mai ai, incearca sa cauti pe internet ceva detalii sau mergi la magazinul de unde ai achizitionat mobilierul pentru ca acolo cu siguranta vei gasi ceea ce doresti sau poti cere ajutor. De asemenea poti contacta persoane care au experienta in domeniu cum ar fi vecini, rude, prieteni sau de ce nu, poti suna o firma profesionista de mutri pentru a cere informatii.

2.       Fa rost de instrumentele de care ai nevoie inainte de a te apuca de treaba. Un ciocan, surubelnite in stea sau normale, patent sau altele, sunt ustensile indispensabile acestor operatiuni. Trebuie sa fiti foarte atent si sa intuiti ce instrumente sunt necesare pentru ca in unele cazuri trebuie folisite imbusuri sau aparate speciale. Daca ati pierdut o parte din piese cautati producatorul sau reprezentatul de unde ati achizitionat mobilierul. Incercati sa faceti toate aceaste pregatiri pentru a nu fi luati prin surprindere in ziua cand va apucati de lucru. Mare atentie la micile piese cum ar fi suruburile sau saibele pentru ca pierderea acestora poate stopa temporar operatiunea de reasamblare.

3.       Urmati cu strictete pasii pentru dezasamblare indicati in manualul de instructiuni.

4.       Va recomandam sa aveti la indemana pungulite tip sandwich pentru a depozita toate componentele mici (suruburi, piulite, filetante si alte accesorii). Pe durata transportului pune-le in mobilierul de care apartin sau noteaza-le pentru a sti de unde provin. Este important sa nu pierzi timpul si concentrarea incercand sa iti dai seama de apartenenta lor.

5.       Cand ati ajuns la etapa reasamblarii mobilierului, din nou este indicat sa respectati pasii enumerati in manualul de instructiuni. Daca aveti mobila din pal sau alt material moale trebuie sa aveti mare grija pentru ca nu este rezistent la foarte multe etape de acest  gen. Exista si piese ce nu pot fi demontate asa ca mare atentie sa nu le distrugeti.

6.       Asigurati-va ca aveti toate instrumentele necesare la indemana, dar mai ales sacii cu accesorii. Nu strengeti suruburile foarte tare, dar nici nu trebuie ca piesele mobilierului sa aiba posibilitatea sa se miste in gol.

Cel mai bun mod pentru dezasamblarea si reasamblarea mobilierului

Indiferent ca este o canapea, un pat, o masa de biliard sau mobilier de birou, toate au nevoie de o mana de expert astfel incat sa fie protejate si in timpul dezasamblarii si reasamblarii, nu doar pe durata manipularii si transportului. De aceea cel mai bun lucru atunci cand doresti sa muti mobilierul pe bucati este sa lasi operatiunile in mainile unor profesionisti. Contractand o companie de mutari specializata totul este mai putin stresant, dificil si riscant. Daca ai stabilit o colaborarea ferma la un pret corect pentru ambele parti, tot ce ramane de facut este sa decizi cand doresti ca operatiunea sa fie exectata.

La data si ora stabilita o echipa va sosi cu instrumentele necesare si va dezasambla mobilierul pe care doresti sa-l muti. Fiecare bucata demontanta va fi ambalata pentru a fi protejata de eventualele zgarieturi sau atingeri ale zidurilor. La noua ta locuinta mobilierul va fi reasamblat si pozitionat dupa cum doriti. Pare foarte simplu si usor la prima vedere, dar este o munca ce nu poate fi facuta de oricine. Costurile contractarii unei firme de mutari profesioniste sunt cu mult mai mici decat riscul de a distruge mobilierul incercand sa-l mutam singuri.

De unde stiu ca o companie de mutari imi poate oferi servicii de calitate pentru dezasamblarea si reasamblare mobilierului? Cum trebuie organizate astefel de operatiuni? Care sunt procedurile? Acestea sunt doar cateva din intrebarile des intalnite. Compania MovingBox  garanteaza prin experienta sa siguranta mobilierului si bunurilor mutate. Echipa de lucru are calificarea necesara pentru a duce la bun sfarsit orice operatiune si a multumi toti clientii.

Oferim evaluari gratuite si asiguram servicii de calitate al caror pret ramane neschimbat daca si inventarul dumneavoastra ramane acelasi.

Post a Comment

Your email is kept private. Required fields are marked *